OVER ONS

KARAKTERISTIEK HOUT VAN OLD FARMWOOD

Het team van Old Farmwood is gek op duurzaam hout. Hout met een verhaal, een geschiedenis. Daar zijn we dan ook dag in, dag uit, naar op zoek. Wanneer wij een bouwwerk hebben gevonden wat geschikt is voor barnwood, wordt dit allereerst vanuit alle perspectieven uitgebreid bekeken. Het demonteren van een boerderij of schuur moet natuurlijk met beleid gedaan worden, zodat zoveel mogelijk karakter van het hout behouden blijft. Daarnaast is het belangrijk om voorafgaand aan het demonteren te inventariseren hoeveel bruikbaar hout het bouwwerk oplevert, en wat voor type hout.

DEMONTAGE EN SELECTIE

Old Farmwood zorgt ervoor dat dit soort ongebruikte gebouwen uit elkaar gehaald worden. Vervolgens worden alle mooie en bruikbare planken geselecteerd voor recycling. De planken worden allereerst natuurlijk goed schoongemaakt. Oude spijkers en schroeven worden eruit gehaald. Daarna worden de planken op lengte, kleur en dikte gesorteerd. De verf laten we over het algemeen op de planken zitten voor de authentieke uitstraling. Indien gewenst worden de planken geborsteld om nog meer dieptewerking in de oppervlakte te verkrijgen!

DROOGPROCES

Het hout heeft jarenlang buitengestaan, door weer in wind. Het stevige hout bevat hierdoor vaak vocht. Voordat het binnen gebruikt kan worden, moet het eerst een poosje drogen in een speciale droogruimte, anders gaat het hout ‘werken’ en krom staan binnen. Het hout wordt door dit droogproces vaak wat harder, maar in principe verandert het niets aan de uitstraling en kwaliteit. Na een lange tijd in de droogruimte kan het hout voor allerlei projecten gebruikt worden en bewerkt tot allerlei mooie eindproducten.

MAATWERK BARNWOOD BIJ OLD FARMWOOD

Het barnwood wordt in diverse maten geleverd. Iedere boerderij is anders, waardoor ook ieder stuk hout bij Old Farmwood uniek is. De lengte, dikte en kleur van de planken verschilt per lading hout. Hierdoor is het hout in alle mogelijke maten verkrijgbaar. Ook kunnen de mannen bij Old Farmwood het hout voor u op maat zagen en afwerken. Het hout is verkrijgbaar met en zonder groef, als complete meubelpanelen en als mozaïek.

Old Farmwood is een product van webshop HetHouthuys, onderdeel van Van Feij BV ‘s-Gravendeel. Voor meer informatie zoals algemene voorwaarden, disclaimer en levering ga naar de volgende pagina’s:

LOCATIE ‘S-GRAVENDEEL

Mijlweg 41
3295 KG ‘s-Gravendeel
078-7631777
info@hethouthuys.nl
www.hethouthuys.nl

© Old Farmwood – all rights reserved. | Webdesign door www.2makeitwork.nl